top of page
Relaxing Massage Therapy
Logotip RGB.png

Bioterapije

Bioenergija je ono što nas čini živim - životna energija. Neko je ima više, neko manje. U različitim periodima dana, godine ili perioda života, jedna ista osoba, nekad je puna energije, sve hoće i može da postigne, a ponekad je bezvoljna, umorna i bez snage. U prvom slučaju kažemo da je puna života/energije (njena energija teče normalno, bez zastoja). U drugom slučaju, energija se sporo i teško kreće, na nekim mestima je i potpuno zaustavljena - blokirana i tu mogu da nastanu problemi i da se razivije oboljenje. Primenom Bioterapeutskih tehnika se ta, zaustavljena, energija ponovo pokreće, a zatim ona sama odlazi u one delove organizmu gde je najpotrebnija. Bioterapija koju primenjujem, zasnovana je na integraciji prakse metoda svetski poznatih i priznatih majstora bioenergijskog isceljivanja, Reikija i Qigonga.

Cena:

1 tretman (oko 30 min.) 10 EUR

Logotip RGB.png

Koliko traje jedan tretman i koliko ih je potrebno da bi se postigli rezultati?

U zavisnosti od problema, jedan tretman traje oko 30 minuta. Kod složenijih stanja izvodi se kompletna terapija koja se sastoji od 5 tretmana, koji se izvode u 5 uzastopnih dana. Kada se radi o hroničnim i dugotrajnim problemima, moguće je da treba ponoviti kompletnu terapiju više puta, posle pauze od 7 do 14 dana. Neka stanja (na primer akutni bolovi) mogu da nestanu ili se bitno umanje, odmah posle prvog tretmana, a za neka je potrebno više vremena.

Šta je isceljivanje bioenergijom?

Isceljivanje bioenergijom, dodirom, odnosno polaganjem ruku je, verovatno, najstariji poznati metod lečenja. Već hiljadama godina iscelitelji iz različitih kultura širom sveta, poznaju i koristili su moć bioenergije za isceljivanje. Dakle, isceljivanje bioenergijom ili bioterapija, je tretman fizičkih, emocionalnih i mentalnih blokada i energetskih disbalansa u ljudskom organizmu. To se izvodi tako što terapeut postavlja ruke na, ili nedaleko od, tela primaoca tretmana, prenoseći mu univerzalnu energiju, koja pokreće biopolje primaoca i aktivira prirodnu samoisceljujuću sposobnost njegovog organizma.

Kako isceljivanje bioenergijom deluje?

Bioterapija je jednostavan, neinvazivan i efikasan proces. U izvođenju terapije bioenergijom terapeut, osim polaganja ruku na ili u blizinu tela klijenta, vrši određene pokrete svojim rukama, kojima dodatno stimulište kretanje energije i usmeravanje na one delove organizma gde je to najpotrebnije. Klijent može biti u stojećem, sedećem ili ležećem položaju, sa odećom na sebi.

Da li je isceljivanje bioenergijom stvarno? Da li zaista deluje?

Recimo to ovako: Da li postoje stvari koje ne vidimo? Naravno da postoje, samo mi nemamo dovoljno sofisticirana čula da bi smo ih registrovali. Ne možemo da vidimo bakterije, viruse, sopstvene ćelije, atome itd. Ali znamo da oni postoje, jer smo ih registrovali na nekim drugi način (na primer, mikroskopom smo pojačali čulo vida). Jedno od objašnjenja nesumnjivih isceljenja pomoću bioenergije, koje daju pojedinci koji ne prihvataju njenu realnost je - placebo efekat. To je direktno priznanje savremene medicine da um može da izleči fizičko telo. Jer, ako um (psiha, stres, tuga, nervoza itd) može da dovede do oboljenja (ona se zvanično zovu "psiho-somatska oboljenja"), zašto onda ne bi mogla i da pomogne njihovom isceljivanju.

Da budemo jasni. Isceljivanje bioenergijom je stvarno, ima izvanredne, nesumnjive i dokazane rezultate, bez obzira da li neko u nju veruje ili ne. Kada se koristi uz druge medicinske postupke, ona može da pomogne bolju apsorpciju lekova i brži oporavak. O tome postoje naučne studije vodećih univerziteta i medicinskih institucija u Evropi, Rusiji i SAD, koje to dokazuju. Kinu i ne pominjem, jer je primena bioenergije tamo, već vekovima, deo zvanične medicine. Na Zapadu, ona se  naziva - Tradicionalna kineska medicina. Međutim, kao ni bilo koji lek, ni postupak, tako ni bioterapija nije svemoguća.

bottom of page